"Keksara" prima još 300 radnika

Bez autora
Feb 19 2015

Oko 300 novih radnih mjesta biće otvoreno u okviru projekta "Trebinje 2", koji podrazumijeva nove proizvodne pogone u staroj hali metalskog kompleksa "Industrije alata SL". Na javni poziv o usmenom nadmetanju za kupovinu dijela starih objekata u vlasništvu metalskog sektora, vrijednosti 8,8 miliona maraka, javila se jedino Prehrambena industrija SL iz Trebinja, a uskoro se očekuje i zvanično potpisivanje ugovora. U pitanju su građevinski objekti stare proizvodne hale, restorana, stare upravne zgrade, te kompjuterskog centra, laboratorije, kompresorske stanice i taložnik-bazena, koji su prije godinu dana izmješteni u novu, proširenu halu u kojoj je objedinjena cjelokupna metalska proizvodnja. Pomenuti objekti i proizvodna hala iz 1954. godine su dosta stari i ruinirani, tako da će se na ovom prostoru najvjerovatnije morati graditi sve nanovo.

"Keksara" prima još 300 radnikaOko 300 novih radnih mjesta biće otvoreno u okviru projekta "Trebinje 2", koji podrazumijeva nove proizvodne pogone u staroj hali metalskog kompleksa "Industrije alata SL".

Na javni poziv o usmenom nadmetanju za kupovinu dijela starih objekata u vlasništvu metalskog sektora, vrijednosti 8,8 miliona maraka, javila se jedino Prehrambena industrija SL iz Trebinja, a uskoro se očekuje i zvanično potpisivanje ugovora.

U pitanju su građevinski objekti stare proizvodne hale, restorana, stare upravne zgrade, te kompjuterskog centra, laboratorije, kompresorske stanice i taložnik-bazena, koji su prije godinu dana izmješteni u novu, proširenu halu u kojoj je objedinjena cjelokupna metalska proizvodnja. Pomenuti objekti i proizvodna hala iz 1954. godine su dosta stari i ruinirani, tako da će se na ovom prostoru najvjerovatnije morati graditi sve nanovo.

Vlasnik koncerna "Swisslion" Rodoljub Drašković je ranije najavio proširenje kapaciteta konditorske industrije u ovim starim halama, gdje će, kako je rekao, uvesti još moderniju tehnologiju i zaposliti nekoliko stotina radnika, a o tome je obavijestio i lokalnu upravu u Trebinju.

"Biće to realizacija jednog od najvećih projekata u oblasti prehrambene industrije u poslednjih nekoliko godina u Hercegovini, a podrazumevaće izgradnju nove fabrike na starim temeljima, u šta planiram uložiti deset miliona eura", najavio je ranije Drašković.

Prehrambena industrija "Swisslion Trebinje", u narodu nazvana "keksara", na ovom će prostoru, prema nezvaničnim saznanjima, proširiti svoju dosadašnju konditorsku proizvodnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik